7. juni 2016

Fodboldbaner som jobtræning

Unge hjælper til, når fodboldbanerne i Nuuk får kunstgræs

Kommunens opkvalificeringscenter stiller med unge
til kunstgræsprojektet. Foto: Kommuneqarfik Sermersooq
Arbejdet med at lægge kunstgræs ud på fodboldbanerne i Nuuk er gået i gang, og unge fra Piareersarfik giver en hånd med, fortæller Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

Den lille bane ved Inussivik-hallen er første bane, som bliver beklædt med kunstgræs. To montører fra Danmark får hjælp fra medarbejdere fra skiliften i Nuuk og unge fra Piareersarfik – kommunens vejlednings- og opkvalificeringscenter. I alt 16 unge fra Piareersarfik hjælper til.

- Vi har lavet et køkkenhold og et græsbanehold med otte unge på hvert hold. Vi har generelt fokus på sunde tiltag, så de frivillige på køkkenholdet laver sund morgenmad og frokost til hele holdet, mens de andre frivillige hjælper med på kunstgræsbanerne, så længe arbejdet foregår på de forskellige baner i Nuuk. Det giver rigtig god mening og er oplagt, at de unge er en aktiv del af projektet, siger Uju Petersen, lærer på Piareersarfik.

Piareersarfik-eleverne er færdige med deres skolegang og fortsætter i Piareersarfik til august. De får uddannelsesstøtte under hele forløbet. Morgenmad og frokost bliver serveret i et cafemiljø i kantinen på Piareersarfik, som køkkenholdet har indrettet.

Medarbejderne fra skiliften i Nuuk arbejder sammen med de to montører fra firmaet i Danmark. Og det er altid en ekstra udfordring at lave kunstgræsbaner i Grønland sammenlignet med Danmark.

- Vi kan ikke lægge dræn ind under banerne i Grønland, som vi gør i Danmark, da det bliver alt for dyrt. Vi har heller ikke de samme maskiner og grej til rådighed, som vi normalt har i Danmark. I stedet løser vi udfordringen med at få regn og sne væk fra banerne ved at lade banerne hælde fra midten og ud mod siderne, hvor vi laver grøfter, som kan tage vandet, siger Kasper Østergaard, montør og ejer af firmaet ALK Sport, som udfører opgaven for firmaet WGS – Wellness Group A/S.

Kommuneqarfik Sermersooq lægger i alt kunstgræs på fem baner i Nuuk denne sommer. Senere i år får Paamiut og Ittoqqortoormiit kunstgræs på den eksisterende fodboldbane i hver by.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar