21. juni 2016

Retssikkerhed i Grønland

Service-eftersyn

Trommedans var tidligere et væsentligt
 element i det grønlandske retsvæsen.
Advokatrådet sætter fokus på retssikkerheden i Grønland i en rapport, der forventes færdig i slutningen af 2016.

Det er 12 år siden, at Den Grønlandske Retsvæsenskommission afgav sin betænkning, og Advokatrådet mener derfor, at det er på tide at underkaste visse dele af den grønlandske retssikkerhed et ”service-eftersyn”, oplyser rådet i en pressemeddelelse, der dog ikke peger på konkrete problemer med den grønlandske retssikkerhed.

 Advokatrådet har nedsat en arbejdsgruppe af advokater baseret i Grønland, relevante grønlandske myndigheder og organisationer samt myndigheder og politikere i Danmark, der skal finde retssikkerhedsmæssige udfordringer i det grønlandske justitsvæsen. Hvis væsentlige retssikkerhedsmæssige udfordringer identificeres, skal arbejdsgruppen komme med anbefalinger til, hvordan de løses.

 Arbejdsgruppen har i april været i Grønland for at holde en række møder med de relevante parter i Grønland – blandt andet advokaterne, domstolene, Kriminalforsorgen, Inatsisartut, Naalakkersuisut og NGO’er. Endvidere er der afholdt en række tilsvarende møder med de relevante parter i Danmark.

Arbejdsgruppen består af advokat Martin Lavesen, medlem af Advokatrådet, advokat Iben Winsløw, medlem af Advokatrådet, advokat Jens Klokhøj, medlem af Advokatrådet, advokat Peter Schriver, formand for Grønlands Advokatforening og medlem af bestyrelsen for Advokatsamfundets 1. kreds, monitoreringschef Christoffer Badse, Institut for Menneskerettigheder, generalsekretær Torben Jensen, Advokatsamfundet, og afdelingschef Nicolai Pii, Advokatsamfundet. Eventuelle synspunkter, forslag og ideer kan sendes til arbejdsgruppen via Advokatsamfundet.

Advokatrådet er bestyrelsen i Advokatsamfundet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar