1. juni 2016

Royal Greenland nyt medlem af ABN

Ønsker medarbejdere med viden og udsyn

Royal Greenland er Grønlands
meste kendte virksomhed. Foto: RG
Grønlands nok mest kendte virksomhed, fiskeproducenten Royal Greenland, har netop meldt sig ind i erhvervsnetværket Arctic Business Network, der arbejder for at styrke erhvervssamarbejdet over Atlanten.

Det er i høj grad en strategisk beslutning, som sker, fordi virksomheden ønsker at styrke det transatlantiske erhvervssamarbejde og ikke mindst mulighederne for at rekruttere flere veluddannede og kompetente medarbejdere i fremtiden.

- Vi vil arbejde for endnu flere kommercielle samarbejder tværs over nordatlanten, som inkluderer stor fokus på uddannelsesområdet, siger direktør Jens K. Lyberth, der har ansvaret for Royal Greenlands corporate relations og HR.

Direktør Jens K. Lyberth, Royal Greenland. Foto: RG
- I samarbejde med relevante og aktive interessenter, herunder medlemmer i netværket som opererer i Grønland, ønsker vi at sikre de grundlæggende muligheder for at rekruttere personer herhjemme, som kan deltage i fortsat udvikling af virksomhederne og derved samfundet.

Royal Greenland beskæftiger flere tusinde medarbejdere i Grønland og resten af verdenen – og man lægger stor vægt på, at medarbejderne har både viden og udsyn:

- Det er vigtigt, at mange af disse personer har haft mulighed for at tilegne sig viden om, hvordan man løser opgaver andre steder udenfor Grønland. Vi har i mange år haft mulighed for at benytte danske uddannelsesinstitutioner. Vi forestiller os, at ABN’s medlemsvirksomheder kan bidrage til at sikre deres og grønlandske virksomheders rekrutteringsmuligheder.

- Virksomhederne i Grønland vil konkurrere indbyrdes om at rekruttere blandt vore relativt få veluddannede personer og vil fortsat have behov for at tilkalde arbejdskraft udefra. Medlemsvirksomhederne kan på tværs være med til at identificere potentielle medarbejdere, som viser interessere for at arbejde til gavn for både grønlandske og danske virksomheder, siger Jens K. Lyberth, der blev valgt ind i ABN’s bestyrelse på generalforsamlingen i sidste uge.

Royal Greenland har hovedkontor i Nuuk og har foruden Danmark afdelinger i en lang række lande verden over. Royal Greenlands omsætning var i regnskabsåret 2014/15 knap fem milliarder kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar