1. juni 2016

Bøger om Grønland

Ny brochure gør valget nemmere på bibliotekerne

Ny brochure kommer med forslag til bøger om
 og fra Grønland, som det er værd at læse netop nu.
Bøger om Grønland fylder godt på bibliotekernes hylder, men det kan være svært at vælge. Det mener de på forlaget Biblioteksmedier.

Derfor har forlaget udgivet en brochure med gode forslag til, hvad man skal læse, hvis man vil vide mere om den store ø og det store land.

Bøgerne er inddelt i genrer som romaner, de store eventyrere, erindringer og bibliografier samt ikke mindst debatbøger - og endelig er der også blevet plads til en side med forslag til film om og fra Grønland, der er værd at se. Udvalget er en skøn blanding af brandaktuelle bøger som Martin Breums "Balladen om Grønland" til klassikere som Jørn Riels skrøner fra Nordøstgrønland.

Udvalget er foretaget af journalisten og foredragsholderen Jesper Hansen, der blandt andet redigerer nyhederne til Arctic Business Networks nyhedsblog, og som tidligere har arbejdet som informationschef i Nuuk Kommune og som seniorrådgiver i Arktisk Råd.

Litteraturlisten om Grønland kan downloades her, men kan også fås på de fleste danske folkebiblioteker.

2 kommentarer:

  1. Fremragende initiativ. Kajs Grønlandskrønike er en historiebog og ikke en egentlig biografi. Den dækker Grønlands moderne historie fra 1950 helt frem til 2015. Se anmeldelser og lektørudtalelse. Håber det kan rettes. Mvh Susanne Christiansen (forfatter)

    SvarSlet
  2. Hej Susanne. Tak for kommentaren. Da dit spørgsmål ikke vedrører ABN. vil jeg gerne svare dig direkte via mail. Send din adresse til jeps@dovregubben.dk

    SvarSlet