10. juni 2016

Konsortium klar til lufthavne

Ønsker forhandling efter sommerferien

Konsortium vil sætte gang i planerne for
udvidelsen af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat.
MP Pension, Siemens og MT Højgaard er klar til at stå i spidsen for et offentligt-privat konsortiesamarbejde om lufthavnsudvidelserne. Konsortiet skal sikre finansiering, anlæg, drift og vedligehold og mener, at det øger sandsynligheden for en succes for samfundet i form af større tilgængelighed, lavere priser, nye arbejdspladser, uddannelse og økonomisk vækst, skriver parterne i en pressemeddelelse, der blev udsendt torsdag.

Konsortiet håber på at gå i dialog og forhandling med den grønlandske regering umiddelbart efter sommerferien.

- Udvidelserne af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat er med vor langsigtede investeringsstrategi interessante for os, og vi står klar til at indgå i samtaler og forhandlinger med øvrige konsortiedeltagere og de grønlandske myndigheder om et konkret aftalegrundlag med udgangspunkt i, at samarbejdet skal være til gavn for alle parter i et langsigtet partnerskab med et fælles ønske om succes, siger Jens Munch Holst, administrerende direktør, MP Pension.

Carsten Dahl, direktør, Siemens Grønland, forklarer:

- Som en global virksomhed i 190 lande med ca. 350.000 ansatte og aktiviteter i Arktis i mere end 100 år inden for teknologi- og miljørigtige løsninger er Siemens en naturlig partner i et langsigtet konsortiesamarbejde mellem virksomheder, investorer og offentlige myndigheder til anlæg, drift og ejerskab af lufthavnene i Ilulissat og Nuuk og andre lignende projekter. Siemens ønsker herudover at bidrage til det grønlandske samfund med arbejdspladser og nye uddannelsesmuligheder, således at det bliver mere attraktivt at bosætte sig og arbejde i Grønland, til gavn for den enkelte og det grønlandske samfund som helhed.

De samme toner lyder fra Jóannes Niclassen, divisionsdirektør, MT Højgaard:

- MT Højgaard er med vores mangeårige tilstedeværelse, dybe kendskab til grønlandske forhold og erfaring med anlæg og drift af store bygge- og anlægsprojekter her i landet en naturlig deltager i et langsigtet partnerskab mellem virksomheder, investorer og grønlandske myndigheder, om at stå for udvikling, anlæg, drift og ejerskab af de udvidede lufthavne i Nuuk og Ilulissat. I forbindelse med lufthavnsprojekterne vil MT Højgaard arbejde tæt sammen med vores grønlandske partnervirksomheder, så når projekterne bliver en realitet, vil en meget stor del af arbejdsopgaverne i forbindelse med planlægning, anlæg og drift blive udført af grønlandske virksomheder. Vi er klar til at gå hurtigt i gang, så Grønland kan få del i væksten i turisme i Nordatlanten og i Arktis.

De tre konsortiepartnere har opbakning fra Den Nordiske Investeringsbank, Grønlandsbanken og Greenland Venture.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar