22. maj 2019

Vejen til frihed

Ny vej er en god forretning

Vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut vil
skabe mange hotelpladser, fastslår ny rapport.
"Vejen til frihed" kalder professor Minik Rosing planerne om en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut i en rapport, som Qeqqata Kommunia og Arctic Circle Business netop har offentliggjort.

Rapporten viser, at private investeringer i turistovernatningsfaciliteter vil gøre anlæggelsen af Arctic Circle Road, som vejen kaldes, samfundsøkonomisk rentabel. Det fastslås, at Arctic Circle Road bør finansieres af det offentlige, da den stigende turisme medfører store personskatter og afgifter til det offentlige.

Nuværende private aktører med aktiviteter i regionen vil opføre 838 sengepladser til turister i hoteller, lodges og hytter, når Arctic Circle Road anlægges. De mange turistsenge opføres i Sisimiut, langs vejen og særligt i Kangerlussuaq. Den nye veje betegnes i rapporten som en "Game Changer", der vil give billig fleksibel og uafhængig transport mellem to byer, åbne et helt nyt landområde samt sikre grundlaget for hotelinvesteringer i Kangerlussuaq, hvor ingen private aktører har turdet investere, efter lukningen af den amerikanske base.

-  Arctic Circle Road giver turistaktørerne mulighed for at få endnu mere ud af det brand, som Destination Arctic Circle har opbygget gennem mange års samarbejde mellem Arctic Circle Business, virksomheder, kommunen og frivillige organisationer. For eksempel vil deltagere i Arctic Circle Race i fremtiden kunne køre fra Kangerlussuaq til Sisimiut før eller efter langrendsløbet og undervejs bo i mere luksuøse faciliteter, siger Arctic Circle Business i en kommentar til rapporten.

Rapporten kan downloades her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar