29. maj 2019

Nyt fra Polarfronten

Ny hjemmeside

Sådan ser den ny hjemmeside ud...
Polarfronten, det populærvidenskabeligt medie, der fortæller om videnskab og forskning i Arktis – primært Grønland, har netop fået ny hjemmeside.

Den ny hjemmeside kan læses på desktop, tablet og smartphone. Artiklerne vil være kortere nyheder eller længere features – lidt i stil med de tidligere numre af pdf-versionen af Polarfronten, men tilpasset kravet om at artiklerne skal kunne læses på de tre medieplatforme.

- Vi forventer at kunne sætte en ny artikel på hjemmesiden en gang om ugen. Der vil blive lagt en lille appetitvækker på Polarfrontens Facebookside, når der er nyt, oplyser redaktionen.

Polarfrontens åbningsartikel er en opfølger på nyheden fra november 2018 om fundet af det gigantiske meteorkrater ved Hiawatha-elven i Nordvestgrønland. Arbejdet med nedslaget fortsætter – for hvornår var det lige, at meteoren slog ned?

Desuden bringer Polarfronten en ny artikel om sexuelt misbrug af børn i Grønland.

Polarfronten begyndte som printmagasin på Dansk Polarcenter i 1998. I 2009 overgik bladet til Forsknings- og Innovationsstyrelsen i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Innovation. I 2012 blev det muligt takket være midler fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Aage V. Jensens Fonde, at Polarfronten kunne blive overtaget af Det Grønlandske Selskab (DGS). Flytningen til DGS markerede også et skift fra printmedie til digitalt medie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar