9. maj 2019

Styrket samarbejde

Formalisering

Formaliseret samarbejde mellem Arktisk
 Økonomisk Råd og Arktisk Råd. Foto: ACS
Samarbejdet mellem Arktisk Økonomisk Råd og Aktisk Råd blev styrket i forbindelse med Arktisk Råds ministermød i Rovaniemi.

Direktørerne for de væsentligste arktiske samarbejdsorganer, Nina Buvang Vaaja, Arctic Council og Anu Fredrikson, Arctic Economic Council, underskrev et såkaldt Memorandum of Understanding forud for ministermødet. Formålet er at formalisere samarbejdet mellem de to organisationer, der begge har sekretariat i Tromsø i Nordnorge.

- Begge organsisationer har som mål at styrke sikkerhed og velfærd blandt de arktiske folk samt sikre en levende og bæredygtig udvikling i regionen. Med den ny aftale er vi kommet et væsentligt step nærmere at nå disse mål, sagde Nina Buvang Vaaja.

- En af vores ambitioner er at sikre et forretningsperspektiv på Arktisk Råds arbejde. Vi ser derfor frem til et tættere samarbejde om bæredygtig økonomi, udvikling og den blå økonomi, Anu Fredrikson.

Under det finske formandsskab i Arktisk Råd, der sluttede i forbindelse med ministermødet, har Arktisk Økonomisk Råd været dybt engageret i det task force-arbejde, som Arktisk Råd har gennemført med henblik på især at styrke den digitale infrastruktur i den arktiske region.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar