24. maj 2019

10 år med selvstyre

Seminar

Det grønlandske selvstyre fylder ti år.
Den 21. juni - på den grønlandske nationaldag - er det ti år siden, at det grønlandske selvstyre blev indført. Samtidig er det 40 siden, at det grønlandske hjemmestyre blev indført.

Det er temaet for et seminar, som arrangeres af Dansk Institut for Internationale Studier mandag den 3. juni. Her vil instituttet reflektere over, hvordan det grønlandske samfund har udviklet sig, og hvordan fremtiden kan tænkes at se ud.

- Dette seminar undersøger, hvor Grønland er på vej hen – og kaster lys over de muligheder, udfordringer og dilemmaer, som Grønland står over for på denne mærkedag, lyder det i invitationen.. 

DIIS har inviteret seks oplægsholdere fra Grønland til at give deres vurdering af, hvad selvstyret har betydet for Grønland og til at diskutere, hvad selvstændighed vil betyde for de enkelte samfundsområder og for Grønland som helhed.

Talerne er Jakob Janussen, tidligere direktør for Hjemmestyret, formand for den grønlandsk-danske selvstyrekommission og æresdoktor ved Ilisimatusarfik, Minik Rosing, professor, Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet, Nauja Bianco, grundlægger & direktør for Isuma Consulting, Signe Ravn-Højgaard, adjunkt, Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik, Naja Carina Steenholdt, Ph.d.-studerende, Institut for Samfund, Økonomi & Journalistik, Ilisimatusarfik, Mininnguaq Kleist, repræsentationschef, Grønlands Repræsentation i Bruxelles, Marc Jacobsen, Ph.d.-studerende, Statskundskab, Københavns Universitet og  Astrid Nonbo Andersen, gæsteforsker, DIIS.

Man kan læse mere om seminaret på DIIS' hjemmeside.

1 kommentar:

  1. Vi i Backlund Ecology er imponeret over mange eksempler på, at Grønland er helt fremme i skoene med bæredygtig grøn omstilling, der skaber værdi i bl.a. oplevelses turisme industrien
    https://www.linkedin.com/pulse/camp-kiattua-greenland-bedste-adventure-hotel-2019-arne-backlund/

    https://www.linkedin.com/pulse/vidunderlige-steder-med-backlund-ecology-p%C3%A5-gr%C3%B8nland-arne-backlund/

    SvarSlet