4. maj 2016

Regeringschefer besøgte rubinmine

Minedrift er blevet virkelighed, siger Kim Kielsen

Regeringscheferne ankommer til Aappaluttoq
i strålende sol og dejligt forårsvejr. Foto: Tusagassiivik
Rubinminen i Aappaluttoq nær Qeqertarsuatsiaat var mødestedet, da regeringscheferne fra Grønland, Færøerne og Danmark forleden holdt det årlige Rigsmøde.

Minen har været under anlæg de seneste par år og er nu næsten færdig. Det var derfor valgt som rammen, da Grønland var vært for Rigsmødet - og det var en stolt formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen, der kunne vise anlægget frem for sine kolleger i Rigsfællesskabet.
Jens B. Frederiksen og Bent Olsvig Jensen fortalte om
rubinminen, der nu har skiftet efterforskernes telte
 ud med rigtige bygninger. Foto: Tusagassiivik

På mødet mellem Lars Løkke Rasmussen, lagmand Aksel V. Johannesen og formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen var der især været fokus på økonomien, men  også Rigsfællesskabets betydning blev berørt.

- Rigsfællesskabet gør landene stærkere, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, der tilbød at hjælpe især Grønland med de nødvendige økonomiske reformer:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tjekker lige de
 grønlandske rubiners klarhed. Foto: Tusagassiivik
- Grønlands og Færøernes står begge over for betydelige økonomiske udfordringer på lidt længere sigt. Nye indtægter fra eksempelvis minedrift på Grønland kan ikke løse udfordringerne alene.

- Derfor har jeg tilbudt at samarbejde med Naalakkersuisut om rådgivning i forhold til reformer og andre initiativer, som kan medvirke til en sikre en holdbar økonomisk udvikling.

- Vi besluttede ikke noget på mødet, men vi drøftede emner, vi politisk kan gå videre med. Men vi viste også, at vi er begyndt at udvinde mineraler, der kan hjælpe os økonomisk i fremtiden. Det bliver mere og mere virkelighed, og det har vi vist, sagde formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar