18. maj 2016

Grønlandske kommuner samarbejder

To kommuner vil udvikle erhvervspotentialet

Samarbejdet omfatter blandt andet ATV-spor.
Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia har netop indgået en samarbejdsaftale, der blandt andet skal styrke de to kommuners erhvervspotentialer.

- Begge kommuner er landets to minekommuner, som har haft aktive miner i 2000’erne og har nye miner på vej, hedder det i en pressemeddelelse, der oplyser, at samarbejdet blandt andet skal sikre udveksling af erfaringer for samarbejde med mineselskaber og selvstyret, herunder IBA aftaler.

I aftalen nævnes det, at de to kommuner udover minedriften har en række fælles interesseområder: Begge kommuner har fået kulturlandskaber optaget på UNESCOs tentative verdensarvsliste, man har har ambitioner om en sammenhængende og udbygget 3-strenget trafikinfrastruktur, og man har tætte samarbejder med selvstyrets landsdækkende uddannelsesinstitutioner (Campus Kujalleq og Inuili i Kommune Kujalleq og KTI, ARTEK og Sprogcenteret i Qeqqata Kommunia) samt hjemsted for landets to højskoler.

Samarbejdet fokuserer på erfaringsudvikling, og der nævnes blandt andet Kommune Kujalleqs erfaringer med ATV spor/fåreholderveje, der kan deles med Qeqqata Kommunia, og omvendt Qeqqata Kommunias erfaringer med lufthavne i byerne, der kan deles med Kommune Kujalleq.

Læs hele samarbejdsaftalen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar