12. maj 2016

Grønland på skoleskemaet

Nyt undervisningmateriale om Grønland

Nu skal skoleeleverne lære om dagens Grønland.
Dagensgrønland.dk er navnet på en ny webportal med undervisningsmaterialer om Grønland rettet mod danske folkeskoleelever.

Dagensgrønland.dk er en oplevelsesrejse til det moderne Grønland der giver elever i den danske folkeskole mulighed for at tænke over, undre sig og lære noget om livet i Rigsfællesskabets nordligste del.

Materialet er bygget op over 13 temaer med en række underemner. Blandt temaerne er for eksempel råstoffer, klimaforandringer, transport og kultur. Hvert af emnerne består af en række aktuelle grønlandske dilemmaer som eleverne kan forholde sig til, alt imens de får indblik i grønlandske forhold.

 Dagens Grønland er målrettet elever fra 4. til 8. klasse i den danske grundskole. Der gøres både brug af tekst, billeder, film, lyd mm. Samtidig er portalen interaktiv så eleverne kan oprette et login og gemme deres personlige noter og arbejdsplaner. Ud over en lang række elevartikler og faktaartikler indeholder Dagens Grønland også omkring 130 baggrundsartikler, skrevet af forskellige fagpersoner med ekspertise i grønlandske forhold. Baggrundsartiklerne er tænkt som faglig inspiration til lærerne, ligesom de også vil kunne anvendes som undervisningsmateriale på ungdomsuddannelserne.

Det Grønlandske Hus i København står for at opdatere Dagens Grønland og sikre at portalen hele tiden er i tråd med den seneste udvikling i Grønland. Samtidig er det planen at materialet efterhånden skal udbygges med nye emner.

Materialet er skabt i et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i København, ForlagetEpsilon.dk Aps og Klio Aps. Dagens Grønland er finansieret af Undervisningsministeriets Tips- og Lottopulje, Det Kongelige Grønlandsfond, Augustinus Fonden, Harboefonden, Brødrene Hartmanns Fond og Knud Højgaards Fond.

Link til dagensgrønland.dk.

Læs også generalsekretær i WWF Gitte Seebergs kronik i Information om Grønland i undervisningen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar