14. marts 2016

Prins Joachim talte for søens folk

Søfartsskolen Martec indvier nye lokaler

Prins Joachim ønsker direktør Pia Ankerstjerne
til lykke med Martecs nye lokaler.
Prins Joachim kastede glans over festlighederne, da søfartsskolen Martec i Frederikshavn fredag slog dørene op for en omfattende renovering og tilbygning.

Prins Joachim afslørede en grundsten - og holdt i lighed med sin bedstefar en tale for søens folk, hvor han understregede de maritime erhvervs store betydning i dansk erhvervsliv.

Martec uddanner blandt andre søfartsassistenter og maskinmestre. Projektet har givet skolen et løft i form af nye, lyse og behagelige opholds- og arbejdszoner, renovering af de eksisterende og tilføjelse af nye undervisnings- og gruppelokaler og en total energirenovering.

På rundvisning på Martec: Fra venstre Prins Joachim,
bestyrelsesformand Valter Merrild-Hansen, borgmester
Birgit Hansen, Johan Uggla, Ane Mærsk Mc-Kinney
Møller, en sikkerhedsmand fra PET, undervisnings-
minister Ulla Tørnæs og direktør Pia Ankerstjerne.
Forbedringerne har en særlig stor betydning for studerende på Martec, da undervisningen lægger op til, at de studerende arbejder mange timer om dagen på skolen, i klasserne og i gruppe- og projektarbejde.

- Renoveringsprojektet er en strategisk satsning med henblik på at sætte Martec på landkortet som et moderne, internationalt anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter. Martec kan nu tilbyde vores mange studerende, kursister og ansatte et arbejds- og studiemiljø i topklasse. Vi er meget taknemmelige for Den A. P. Møllerske Støttefonds gavmilde bidrag til projektet. Ansatte og studerende har været involveret i arbejdet og bidraget til det flotte resultat, siger direktør Pia Ankerstjerne.

Prins Joachim hygger sig med sømandshistorier
i kedelpassernes klasselokale.
Prins Joachim deltog i festlighederne, fordi han er protektor for Skoleskibet Danmark, der er en del af uddannelserne på Martec. Udover prinsen deltog også den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, bestyrelsesformand i Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og bestyrelsesmedlem Johan Uggla. Fonden har bidraget til renoveringsprojektet med 10 millioner kroner.

Martec er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar