8. marts 2016

Grønland til eksamen

Nye sammenlignende analyser giver gode karakterer til Grønland

Greenland Day på PDAC bød på offentliggørelsen
 af flere rapporter om Grønlands status for investorer.
Grønland har meget at tilbyde investorer. Undergrunden er rig på ressourcer, fiskeriet rummer store muligheder, og turismen er i udvikling.

Det kan man læse i en ny rapport, som Arctic Cluster of Raw Materials har udarbejdet. Rapporten blev præsenteret for den store offentlighed på Greenland Day på råstofkonferencen PDAC i Toronto søndag.

ACRM har gennemgået en lang række tal. Det har ikke været nemt, da mange databaser ikke rummer selvstændige tal for Grønland, selv om landet har haft en høj grad af selvstyre siden 1979.

Rapporten peger på en række udfordringer i den grønlandske økonomi, men viser også, at Grønland er på top fem-listen i forhold til 19 andre lande, som rapporten sammenligner med. Grønland er især stærk på sikkerhed og politisk stabilitet - og svag på området som infrastruktur og arbejdsmarkedet.

I forbindelse med PDAC har også det canadiske Fraser Institute offentliggjort deres årlige analyse af holdningen til de geopolitiske forhold i et mineland. Grønland kom i 2014 ind på en plads som nummer 32 blandt verdens mest attraktive minelande og kan for 2015 notere en svag fremgang til en 27 plads.

Læs rapporten Greenland Benchmarking Report 2016.

Læs rapporten Survey of Mining Companies2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar