3. marts 2016

Første godkendelse efter polarkoden

Nye krav til skibe i Arktis

Magne Viking er blevet godkendt efter den
nye polarkode som det første skib nogensinde.
Foto: Wikipedia
Fra 1. januar 2017 træder IMO's nye såkaldte polarkode i kraft. Danmark har været stærkt engageret i arbejdet med koden, så derfor er det næppe tilfældigt, at det er et dansk skib, der som det første er blevet godkendt efter den ny polarkode.

Det siger Danmarks Rederiforening, efter at det første skib netop fået certifikat på at leve op til polarkoden. Det drejer sig om Viking Supply Ships danskflagede ankerhåndterings-fartøj Magne Viking.

- Danske rederier er blandt de mest aktive i de iskolde arktiske farvande, og det er derfor ingen tilfældighed, at det netop er et dansk skib, der som det første lever op til Polarkoden, siger Anne H. Steffensen, der er adm. direktør i Danmarks Rederiforening. ”

- Det er et vigtigt skridt, der tages med den første certificering af et skib efter IMO’s Polarkode. At det samtidig er et danskflaget skib, er glædeligt, men kommer ikke som en overraskelse. Flere danske rederier har blik for udviklingen i Arktis og besidder stor viden og erfaring med sejlads i regionen. Rederiforeningen har længe haft det som en prioritet at få udviklet Polarkoden, så der sejles under ordnede forhold i Arktis,” siger Anne H. Steffensen.

Certificeringen af Magne Viking er foretaget af DNV GL, der er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar