7. marts 2016

Magtdemonstration

Luftbro til Nuuk

Delegationen fra Yamal ankommer
 endelig til Nuuk. Foto: AWG 2016
Den grønlandske avis Sermitsiaq kaldte det for en magtdemonstration - og ganske imponerende var det da også, da Air Greenland og det danske flyvevåben i fællesskab bragte over 1.000 unge sportsfolk og deres udstyr fra Kangerlussuaq til Nuuk i løbet af søndagen.

De unge sportsfolk og Kronprins Frederik havde ellers været strandet i Grønlands internationale lufthavn på grund af dårligt vejr i Nuuk, der i denne uge er vært for det arktiske vinterlege, AWG 2016.

Men søndag klarede det op, og alt hvad der kunne flyve blev sendt i luften. Fra kl. 10.20 og frem til først på aftenen blev det til cirka 40 flyvninger mellem de to grønlandske lufthavne - og de fleste deltagere nåede frem til åbningshøjtideligheden kl. 20. Enkelte, nemlig futsal-spillerne, gik glip af åbningen, da de første kampe i futsal fandt sted allerede søndag aften.

Flyvevåbnet hjalp til med en stor C-130 Hercules
og transporterede de mange sportsfolks tunge udstyr.
 Foto: AWG 2016
Det gik stærkt. En enkelt gang var man nede på, at der kun gik 11 minutter fra et fly landede i Kangerlussuaq, til det var i luften igen.

Det er jo velkendt, at vejret har drillet os i nogle dage, så selvfølgelig er vi glade for at der nu er så mange sportsfolk i byen, at det er meningsfuldt at åbne legene officielt, sagde Maliina Abelsen, General Manager, kort før åbningen søndag aften.

- Det er et super flot program der er skruet sammen til åbningen i aften og jeg tør godt love alle en dejlig oplevelse. Det er jo den første meget konkrete og udadvendte begivenhed, sådan en åbningsceremoni. Så selv om Air Greenland, Arktisk Kommando og Hjemmeværnet, det meste af Kangerlussuaq og hundredevis af frivillige sammen med AWG-sekretariatet allerede har været i sving i døgndrift i flere dage, så giver arrangementet i aften for alvor følelsen af, at nu er vi rigtig i gang. Det er dejligt.

Åbningen af Arctic Winter Games 2016 kan ses på YouTube.
Travlhed i Nuuk lufthavn. Foto: AWG 2016

Ingen kommentarer:

Send en kommentar