25. juni 2015

Oprindelige folks dag

Solhverv er også en festdag i Canada

ATCO støtter den canadiske solhvervsfest, National
Aboriginal Day", som en del af virksomhedsstrategien.
Foto: ATCO
Den 21. juni var det oplagte valg, da det grønlandske hjemmestyre i 1983 indførte den grønlandske nationaldag. Dagen blev valgt, fordi det var årets længste dag - sommersolhverv.

Men Grønland er bestemt ikke alene om den beslutning, for sommersolhverv har stor betydning i mange kulturer. I Canada er dagen således valgt til "National Aboriginal Awareness Day".

De forskellige oprindelige samfund i Canada fejrer dagen på forskellige måder blandt andet med parader, festivals og "pow-wows".

I Calgary er festlighederne efterhånden vokset til en hel uge, fortæller den canadiske virksomhed ATCO, der opererer overalt i Canada og har partnerskaber med de oprindelige folks samfund som en del af virksomhedsstrategien.

I Calgary bistod man blandt andet med telte og arrangerede en BBQ for de 750 deltagere, fortæller ATCO på sin hjemmeside.

Canada er hjemsted for adskillige grupper af oprindelige folk. De arktiske grupper er blandt andet permanente medlemmer af Arktisk Råd gennem organisationerne Inuit Circumpolar Council, Arctic Athabaskan Council og Gwich'in Council International.

ATCO er medlem af Arctic Business Network. Læs mere om ATCO.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar