23. juni 2015

Internationalt iværksætterprojekt i Grønland

Samarbejde mellem Grønland, Finland og Irland skal styrke iværksætterkulturen på grønlandske gymnasier

De glade samarbejdspartnere efter at aftalen
blev underskrevet i Nuuk.
Det er lykkedes det grønlandske iværksætterforum Greenland Business at etablere et stort iværksætterprojekt på tværs af Grønland, Finland og Nordirland i samarbejde med internationale partnere. Projektet har et budget på 13,5 mio. kroner, hvoraf de 9 millioner kommer fra EU.

Greenland Business skal samarbejde med universitetet i den midtfinske by Kajaani og to nordirske erhvervsudviklingsselskaber, Advantage Foundation og Rural Development Council.

Samarbejdsaftalen mellem parterne er netop blevet underskrevet i Nuuk. Greenland Business-direktøren Karsten Høy er godt tilfreds med aftalen, der betyder fast arbejde for iværksætterforummet i en rum tid frem.

Det er Christian Wennecke, der er ekspert i fundraising fra EU-programmer og hans kollega Sara Heilmann hos Greenland Business, der står bag projektet. Sara Heilmann  har tilbragt en god del af april i Nordirland med at tilpasse projektet til grønlandske forhold.

Projektet skal skabe bedre forhold for unge iværksætter og bærer navnet RYE Connect, hvor RYE står for Rural Youth Entrepreneurship. Det skal give bedre forretningsmuligheder for unge iværksættere i tyndt befolkede områder i arktiske og nordiske lande. Projektet skal være med til at udvikle de unges iværksættertalenter ved hjælp af online-værktøjer, internationalt netværk, konkurrencer og events. I Grønland vil man for alvor komme til at høre om projektet i 2016.

 – Vi regner med at være klar med værktøjerne i år, og forventer i løbet af næste år at lave Startup-events for unge på gymnasierne, fortæller Sara Heilmann.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar