15. juni 2015

Certificering styrker konkurrenceevnen

Nuuk-møder om certificering

Certificering handler også om arbejdsmiljø og
sikkerhed, som blandt andet er væsentligt i forbindelse
 med sprængningsopgaver.
Nu skal grønlandske virksomheder til at arbejde målrettet med kvalitet og arbejdsmiljø, så de kan blive certificeret. Det styrker konkurrenceevnen, mener Station Manager i Grønland, Morten Dalby Jacobsen, fra den internationale certificeringsvirksomhed DNV GL.

Det er baggrunden for, at virksomheden i samarbejde med GE den 16. og 18. juni arrangerer to seminarer i Nuuk for det grønlandske erhvervsliv. Her kan virksomhederne høre mere om, hvad det kræver, hvis man vil arbejde med certificering.

 - Det er slet ikke så svært at blive certificeret, og det giver store fordele, mener Morten Dalby Jacobsen. - Selvfølgelig kan man nøjes med forarbejdet og spare selve certificeringen, men når man er kommet så langt, kan man lige så godt tage certifikatet med, mener Jacobsen.

Norten Dalby Jacobsen, DNV GL.
- Man opnår mange fordele i forbindelse med det forberedende arbejde. Et certifikat giver dog virksomheden nogle uomtvistelige fordele. Dels er certifikatet et konkret vidnesbyrd om dens formåen og dels medfører certifikatet, at DNV GL kommer på årlige opfølgningsbesøg, hvor virksomhedens fortsatte efterlevelse af standarden efterprøves, siger Morten Dalby Jacobsen og bemærker:

- At undlade selve certifikatet svarer lidt til et håndboldhold, der træner regelmæssigt og intenst, men aldrig får lov at spille kamp. Certificeringstanken stammer fra 80’erne, hvor blandt andet den engelske premierminister Margareth Thatcher var en stor fortaler for certificering for at styrke det dengang skrantende britiske erhvervsliv. Dengang var det især kvalitetsstyringen, der var i fokus, men i vore dage kan virksomhederne også blive certificeret for deres arbejde med CSR og arbejdsmiljø.

 - Ser man på arbejdsmiljø og laver en kynisk betragtning, så viser videnskabelige undersøgelser, at en arbejdsulykke i gennemsnit koster virksomheden 50.000,- Og det er beviseligt, at et 18001-certifikat betyder færre arbejdsulykker. Hvis man i tillæg hertil indberegner det faktum, at der er penge i bedre trivsel samt at den certificerede virksomhed øger stabiliteten blandt medarbejderne og styrker sit gode omdømme og dermed vinder og bevarer kontrakter, så kan det i høj grad betale sig. Også på pengesiden. Det kan mærkes direkte på bundlinjen fra den dag, hvor virksomheden påbegynder certificeringsprocessen.

- Fokus på intern optimering af virksomhedens kerneprocesser giver kontante besparelser og dermed øget konkurrenceevne. Internationale operatører i Grønland forstår betydningen af en ISO-certificering og her foretrækkes en certificeret leverandør klart frem for konkurrenter uden certifikat, siger Morten Dalby Jacobseb og fortsætter:

-I Danmark undgår en virksomhed helt tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet om man er arbejdsmiljøcertificeret. Virksomheden får automatisk en glad smiley. Jeg er sikker på at man opnår samme fordel i Grønland, når den certificerede virksomhed har et synligt bevis for, at den arbejder systematisk med arbejdsmiljøet.

 I forbindelse med en ISO 9001 certificeringsaudit hos Grønlands VVS i uge 25 vil Morten Dalby Jacobsen få assistance af en erfaren lead auditor fra DNV GL’s kontor i Aalborg. Søren Hald har mere end 20 års erfaring med auditering indenfor alle industrier og i henhold til de mest gængse standarder, herunder kvalitet, miljø, arbejdsmiljø og CSR. Søren Hald medvirker naturligvis også på DNV GL’s og GE’s certificeringsmøder.

Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 1600 – 1900 hvor temaet er ”Hvordan skærper jeg min konkurrenceevne?”

Torsdag den 18. juni 2015 kl. 1430 – 1630 hvor temaet er ”CSR-certificering”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar