9. april 2015

Livligt medlemsmøde

Nordjyske virksomheder foretrækker grønlandsk arbejdskraft

Arctic Business Networks medlemsmøde bød på en
 livlig debat om at arbejde i Grønland.
Debatten var livlig, da Lena Lauridsen onsdag præsenterede bogen Inussuk - Pejling mod Grønland for de nordjyske medlemmer af Arctic Business Network.

Lena Lauridsens bog er tænkt som en håndsrækning til alle, der ønsker at arbejde i Grønland. Bogen kommer med en række gode råd, konkrete facts og checklister, som kan være nyttige i den situation.

Lena Lauridsens bog er en håndsrækning
til alle, der vil arbejde i Grønland.
- Det er vigtigt at være godt forberedt både fra den jobsøgendes og fra arbejdsgivers side, forklarede Lena Lauridsen. Rekruttering af en ny medarbejder til Grønland koster nemt 300.000 kroner, så det er vigtigt at ramme rigtigt.

Den efterfølgende paneldebat var interessant, blandt andet fordi de nordjyske virksomheder ikke ser de store problemer i rekrutteringen til Grønland.

Direktør Allan Frost, Arctic Import, direktør Poul Erik
Nørnberg, Stark Kalaallit Nunaat og direktør Ole Bøgh
Ulriksen , Blue Water deltog i den efterfølgende
paneldebat.
- Jobbene i Grønland er meget attraktive for medarbejderne i Blue Water. Typisk får man et mere alsidigt job og en større berøringsflade end ved udstationering til for eksempel New York. På plussiden tæller også, at det grønlandske samfund er et godt sted for børn, fortalte direktør Ole Bøgh Ulriksen fra Blue Water.

Heller ikke direktør Poul Erik Nørnberg fra Stark Kalaallit Nunaat ser de store problemer:

- I videst muligt omfang ansætter vi medarbejdere, der er i Grønland i forvejen, men ellers er det vigtigste at være ærlig om, hvordan der er i Grønland. For mange bliver et job i Grønland jo en oplevelse for livet.

Poul Erik Nørnberg fik opbakning fra Allan Frost fra Arctic Import, der også hellere vil ansætte lokal arbejdskraft.

Carina Kjær Busk fra Danes Worldwide
tilbyder online danskundervisning.
Mødet i Arctic Business Network bød også et kort oplæg af Carina Kjær Busk fra foreningen Danes Worldwide. Foreningen støtter danskere over hele verden og altså også Grønland.

Hun kunne fortælle, at de problemer, som danskere i Grønland oplever med børnenes skolegang, langt fra er enestående. Derfor har foreningen i samarbejde med Undervisningsministeriet lavet et online-undervisningsprogram, der især fokuserer på eleverne færdigheder i skriftlig dansk.

Danes Worldwide tilbyder også konfirmationsforberedelser og konfirmation på en særlig sommerskole.

Læs mere om Inussuk - Pejling mod Grønland her.

Læs mere om Danes Worldwides danskundervisning her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar