23. april 2015

Anorthosit-udvinding til næste år

Grønlands næste mine er tæt på udvindingstilladelse

Flemming Knudsen er blandt andet formand for
Arctic Business Networks råstofgruppe.
- Grønland har bestemt en stor fremtid som mineland - og vi håber at starte en produktion af anorthosit nær Kangerlussuaq til næste år.

Det fortalte Flemming Knudsen, bestyrelsesmedlem i Hudson Resources og formand for Arctic Business Networks råstofgruppe onsdag på et møde i ABN.

Hudson Resources har netop søgt udvindingstilladelse til projektet og håber at kunne beskæftige cirka 60 medarbejdere, når først anlægget er oppe at køre. Hertil kommer 30 til 40 mand i anlægsfasen.

Flemming Knudsen regner med, at mange af de ansatte bliver lokalt uddannet arbejdskraft fra råstofskolen i Sisimiut. Som led i forhandlingerne om udvindingstilladelsen er Hudson Resources også indstillet på at støtte skolens arbejde.

Mødet samlede en lille snes deltagere.
Der bliver tale om et åbent brud cirka 80 km fra Kangerlussuaq, og det er Flemming Knudsens vurdering, at minen rummer anorthosit til mindst 100 års produktion. Anorthosit bruges i dag i glasfiberproduktionen - blandt andet til vindmøllevinger.

Flemming Knudsen forklarede, at mindre mineprojekter som anorthositprojektet og rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat har stor værdi for det grønlandske samfund. I modsætning til storskalaprojekterne griber de ikke så voldsomt ind i de små grønlandske bysamfund. Udover den konkrete beskæftigelse og indtægter giver de mindre mineprojekter også Grønland værdifuld viden om råstofindustrien.

Evan Christensen fra EY Aalborg og Anders Læsøe
 fra Læsøe Consulting. I baggrunden Mary Arctica.
Mødet i Arctic Business Network havde samlet knap en snes medlemmer. Udover Flemming Knudsen kunne deltagerne høre netværksleder Ellen Arnskjold, som fortalte om arbejdet med at udvikle netværket.

Arnskjold kunne berette om medlemsfremgang og om planerne for efteråret.

- Vi vil skabe værdi for medlemmerne blandt andet gennem konferencer og en øget kommunikationsindsats, fortalte Arnskjold.

Mødet blev holdt hos Royal Arctic Logistics på Grønlandshavnen - og midt under mødet kunne mødedeltagerne observere Mary Arcticas afgang bound for Nanortalik.

Læs mere om Hudson Resources anorthosit-projekt ved Kangerlussuaq her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar