15. april 2015

Aalborg Teater søger grønlandske medvirkende

Teaterforestilling om grønlændere i Aalborg

Aalborg Teater søger grønlandske
 medvirkende til teaterstykke om Aalborg.
Aalborg Teater vil til efteråret producere en forestilling om grønlændere i Aalborg. Teaterstykket får titlen "Kalaallit Aalborgimittut - Grønlændere i Aalborg".

I den forbindelse efterlyser teatret mennesker, der kan tænke sig at deltage i teaterstykket.

Opsætningen foregår i det såkaldte borgerscene-regi, der ikke stiller særlige krav om teatererfaring.

 - Vi søger mennesker, der er født, har boet eller arbejdet på Grønland, men også borgere, der har et særligt forhold til denne verdens største ø. På Borgerscenen skal borgerne aldrig lade som om, de er noget andet end det de er, altså ikke spille skuespil, men derimod bidrage med deres egne historier og erfaringer med emnet, her Grønland. Borgerne kommer med indholdet, og vi står klar med vores teater og dets kunstneriske form og ramme. fortæller teatret, der holder to informationsmøder for alle, der er interesseret og kan tænke sig at medvirke.

Møderne foregår torsdag den 16. april kl 14.00 i Tamassa i Aagade og kl. 19.00 på Aalborg Teater.

Det er naturligvis de mange grønlændere i Aalborg-området og byens tilknytning til Grønland, der er baggrund for teaterstykket, fortæller teatret i indkaldelsen til informationmøderne:

"Grønland er sne, is og julemandens hjemland. Siriuspatrulje, slædefart og Dronning Margrethe i nationaldragt. Det er elefantøl, vaklende selvstyre og verdensrekord i selvmord. Men Grønland er også et sted midt i Aalborg. Her bor ca. 1300 borgere, der er født på Grønland. De er studerende, erhvervsaktive, pensionister, arbejdsløse. De er nordjyder med rod i et land, der er 50 gange større end Danmark. Et land Danmark har haft enorm indflydelse på – på godt og på ondt. Kalaaleq betyder på grønlandsk ”menneske” eller ”grønlænder”, men hvad vil det sige at være kalaallit Aalborgimiittut, dvs. grønlænder i Aalborg? Det spørger vi om i denne forestilling på borgerscenen."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar