17. april 2015

Kalaallit Aalborgimittut

Stor interesse for teaterstykke

Der var stor interesse for informationsmødet i
Tamassa. Foto: Tine Ilum, Aalborg Teater.
Godt 40 interesserede fra det grønlandske miljø i Nordjylland mødte torsdag op til de to informationsmøder, som Aalborg Teater havde indkaldt til som led i forberedelserne til stykket "Grønlændere i Aalborg - Kalaallit Aalborgimittut".

Stykket er endnu ikke skrevet, men skal handle om konkrete grønlænderes oplevelser i det nordjyske, og det er så meningen, at de involverede skal spille sig selv på de skrå brædder.

- Nu gennemfører vi så interviews med dem, som har meldt sig, så vi kan komme i gang med at lave en ramme for handlingen. Derefter følger naturligvis en øveperiode, hvor deltagerne skal lære nogle af skuespillernes tricks og arbejdsmetoder, men vi kan naturligvis ikke lave skuespillere ud af folk på et par måneder. Det er derfor, vi understreger, at de medvirkende ikke skal  spille, men være sig selv på scenen, siger dramaturg Jens Christian Lauenstein Led fra Aalborg Teater.

- Det har været to spændende møder, som viser en utrolig bredde i det grønlandske miljø, men fælles for alle er, at de lever et liv med dobbelt identitet. For nogle er det uden problemer, mens det for andre er mere problematisk, fortæller dramaturgen, der ser stykket som en stor udfordring.

- På scenen skal der normalt ske en masse for at holde publikum fanget, men hvordan formidler vi så den grønlandske virkelighed, hvor man kan være sammen uden at snakke?

Aalborg Teater ønsker med "Grønlændere i Aalborg - Kalaallit Aalborgimittut" at nuancere billedet af grønlændere i Danmark. Teateret lægger sig dermed i slipstrømmen på for eksempel Aalborg Historiske Museum, der i øjeblikket huser udstillingen "Grønlandske øjeblikke" om velintegrerede grønlændere i Aalborg.

"Grønlændere i Aalborg - Kalaallit Aalborgimittut" skal instrueres af instruktøren Nicolei Faber. Stykket får premiere den 21. november 2015 og er planlagt til at spille dagligt i en måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar