10. februar 2015

Nye krav til arktiske søfolk

Krav om træning i issejlads

Søfolk skal trænes til at forstå, at der er
begrænsede muligheder for hjælp i Arktis
 - og tage hensyn til det.
IMO blev i denne uge enige om et sæt nye regler til søfarende, der skal navigere rundt i Arktis og Antarktis, skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Reglerne betyder, at skibsførere og navigatører fremover skal have særlig træning for at navigere skibe i is. Det inkluderer blandt andet krav om, at de søfarende tilegner sig bedre forståelse for de begrænsninger for mandskab, skib og udstyr, der er, når man opererer i kolde og øde områder, hvor der er ringe eller ingen infrastruktur i forbindelse med ulykker og forurening.

Kravene skrives ind i STCW-konventionen, der er det internationale regelsæt, som regulerer de overordnede uddannelses- og træningskrav for søfolk. De forventes at træde i kraft ved årsskiftet 2018, men landene opfordres til at handle hurtigere, så reglerne allerede vil gælde, når selve polarkoden træder i kraft i januar 2017.

De nye krav til træning skelner mellem to træningsniveauer for besætningen; et basis- og et mere avanceret niveau. Derudover stilles der mere omfattende træningskrav til skibsføreren og navigatørerne på tank- og passagerskibe, når de sejler i is.

Forslaget til det nye regelsæt faldt på plads i denne uge på det andet møde i uddannelsesunderkomitéen (HTW). Det er sket i forbindelse med de kommende internationalt bindende regler for sejlads i polare farvande – den såkaldte polarkode, og teksten bliver nu sendt videre til godkendelse i søsikkerhedskomitéen (MSC 95) i juni 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar