12. februar 2015

Historisk hundeslædeløb ramt af varme

Iditarod ændrer årets rute

Iditarod er verdens hårdeste hundeslædeløb.
 Foto: Wikipedia
Klimaændringerne rammer nu også verdens mest berømte hundeslædeløb, Iditarod i Alaska.

Løbsledelsen har netop besluttet at flytte starten for anden etape - den egentlige start, restart eller genstart - fra Willow nord for Anchorage til Fairbanks. Beslutningen er taget, efter at løbsledelsen har overfløjet terrænet med helikopter og skønnet, at sneforholdene i området ved Willow ikke er egnet til hundeslædekørsel.

Iditarod begynder i Anchorage den første lørdag i marts, og løbsledelsen beklager, at man allerede nu har måttet tage beslutningen om at flytte genstarten, selv om vejret nemt kan nå at ændre sig.

Fra starten af Iditarod 2003 på Fourth
 Avenue i Anchorage. Foto: Wikipedia
- Det skyldes, at vi allerede i den kommende uge går i gang med at flytte de mange tons forsyninger, som løbet kræver, forklarer man i en pressemeddelelse.

Iditarod anses for et af verdens hårdeste slædeløb. Løbet begynder med en festlig og traditionsrig start og en prolog i omegnen af Anchorage, hvorefter man flytter startpunktet til Fairbanks, hvor det egentlige løb begynder om mandagen. Målet ligger i Nome godt 1000 miles (1.600 km) væk, og løbet kan tage op til 20 dage. Vinderen i 2014, Dallas Seavey, kørte turen på godt 8 dage og 13 timer.

Det er anden gang i løbets historie, at genstartspunktet flyttes til Fairbanks. Også i 2003 måtte man flytte på grund af klimaet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar