3. februar 2015

Aarsleff bygger havn

Havnebyggeriet i Nuuk i gang til marts

Den nye havn som planlæggerne forestiller
sig den - sådan set lidt fra oven. Foto: Tusagassiivik
Sikuki Nuuk Harbour A/S har fået Naalakkersuisuts godkendelse til at indgå kontrakt med Per Aarsleff Grønland ApS om at etablere en ny containerterminal i Nuuk i Grønland.

Første fase, som omfatter indledende planlægning og forberedelser, går nu i gang. Den endelige kontrakt forventes indgået i løbet af et par måneder. Den samlede kontrakt har en værdi på 402 millioner kroner og udføres i totalentreprise.

Containerhavnen set mod
Kingittorsuaq - Hjortetakken. Foto: Tusagassiivik
Arbejdet indledes primo marts og forventes afsluttet til november 2016. Den endelige kontrakt omfatter etablering af ny containerterminal, herunder udførelse af omkring 300 meter kajanlæg, etablering af containerplads og uddybning af det nye havnebassin. Arbejderne omfatter desuden opførelse af bygninger til blandt andet kontorer, pakhus og værksted.

I anlægsarbejderne indgår der en betydelig andel af lokal grønlandsk arbejdskraft omfattende både faglærte, ufaglærte samt praktikanter og lærlinge. Samlet set svarer brugen af grønlandsk arbejdskraft til 90 fuldtidsstillinger i et år, meddeler Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar