16. februar 2015

International uddannelse på Pinngortitaleriffik

Første skridt mod en naturvidenskabelig kandidatuddannelse i Grønland

Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Foto: Wikipedia
I det kommende halve år vil gangene på Pinngortitaleriffik - Grønlands Naturinstitut - summe af alskens tungemål, når instituttet søsætter en kursusrække på seks forskellige kurser inden for miljø, økologi, samfund og klima i Arktis.

- De seks kurser, vi udbyder gennem det næste halve år, er første skridt i en proces mod en egentlig naturvidenskabelig uddannelse med fast base i Grønland, siger Klaus Nygaard, direktør for Pinngortitaleriffik.

Kurserne får 18 deltagere fra en lang række lande, heriblandt selvfølgelig Grønland som stiller med to deltagere. Deltagerne i det internationale kursusforløb indlogeres på kollegier i Nuuk takket være et samarbejde med Ilisimatusarfik og Naalakkersuisut.

Det gode forskningsskib Sanne. Foto: Pinngortitaleriffik
På det første kursus om havisens fysik deltager også to elever fra GU i Nuuk, der skal skrive deres 3G-opgave om netop havis. Der er i den forbindelse aftalt en mentorordning, der skal stimulere gymnasieelevernes interesse for naturvidenskab.

Som et ekstra krydderi på uddannelsen udbydes senere på foråret et kursus om marine økosystemer i Arktis, hvor de studerende skal på togt med naturinstituttets nye forskningsskib Sanne.

Forårets kandidatkurser er tilrettelagt i et samarbejde mellem Pinngortitaleriffik, Aarhus Universitet og University of Manitoba. De tre institutioner indledte i 2012 et samarbejde under navnet "Arctic Science Partnership".

Pressemeddelelse om uddannelsen kan læses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar