16. april 2014

Velkommen på forsiden

Flot omtale til Arctic Consensus

Arctic Consensus er dagens historie
i Nordjyske Stiftstidende.
Nordjyske virksomheder har store muligheder i Arktis. Det fastslår direktør for Arctic Consensus, Thorkild Lauridsen i et stort opsat interview på forsiden af dagens udgave af Nordjyske Stiftstidende.

- Jeg ser store vækstmuligheder for virksomheder, der skal servicere de store selskaber, der kommer til at stå for fremtidens industrialisering i Grønland. De virksomheder kan meget vel være nordjyske, forklarer Lauridsen til det nordjyske dagblad.

- Det kan meget vel være, at pengene lige nu er meget lettere at hente i Norge, men de kompetencer, virksomhederne udvikler dér, er også rigtigt relevante i forhold til vækstmulighederne i Arktis.

I den forbindelse fremhæver han Arctic Business Network, hvor omkring en tredjedel af de 71 medlemsvirksomheder er nordjyske og samlet repræsenterer en omsætning på 40 milliarder kroner.

Direktør Thorkild Lauridsen, Arctic Consensus.
Baggrunden for interviewet i Nordjyske Stiftstidende er Arctic Consensus nye møderække under overskriften North Denmark Arctic Dialoque, hvor udvalgte eksperter diskuterer en række arktisk emner. Møderne gennemføres både i Danmark og Bruxelles.

Formålet er at stimulere EU's interesse for Arktis og dermed øge mulighederne for at tilskud fra EU's fonde kan være løftestang for nordjyske interesse i Arktis - først og fremmest Island og Grønland, fortæller Thorkild Lauridsen.

Arctic Consensus finansieres af Region Nordjylland, Aalborg Kommune, Aalborg Univeritet, Aalborg Samarbejdet, Aalborg havn og EU og holder til i Aalborg. Med udgangspunkt i Nordjylland og Grønland formidler Arctic Consensus viden om og samarbejde med øvrige arktiske områder som Færøerne, Island, Norge og Canada. Organisationen søger indflydelse på EU’s strategi for Arktis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar