22. april 2014

Et nyt hundeliv

Hundehuse til østgrønlandske slædehunde

På vej hjem til hundehuset.
Normalt opholder grønlandske slædehunde sig udendørs hele året. Når de ikke trækker slæden, er de bundet til en kæde ude i fjeldet. Men sådan skal det ikke længere være i Tunu - Østgrønland. Det fortæller Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

Sermersooq's projektenhed Piareersarfiit har gennemført et hundehusprojekt i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit.

De unge lærer af at bygge hundehuse.
 Foto: Kommuneqarfik Sermersooq.
Der blev bygget 54 hundehuse i Tasiilaq, og 43 hundehuse i Ittoqqortoormiit. I Tasiilaq blev hundehusene solgt for mindre beløb, og i Ittoqqortoormiit blev det doneret til hundeejerne, da indkomsten er væsentligt lavere end i Tasiilaq. Hundehusprojektet i Østgrønland blev til, med sponsorat fra blandt andet af en østrigsk dyreværnsforening, som kalder sig for Robin Hood.

 - Efterspørgslen var stor, så vi blev nødt til at trække lod. Der kunne godt afsættes 100 stykker mere. Der blev arbejdet koncentreret i 14 dage. Vores pedel Anders Madsen kørte løbende de færdige hundehuse ud til de heldige vindere, så de ikke stod og fyldte op, fortæller Ole Jensen, Projektkoordinator i Piorsaavik Ittoqqortoormiit.

Produktionen af hundehusene har været en god beskæftigelse for de unge, som har fået solide håndværksmæssige erfaringer.

Piareersarfiit findes i Kommuneqarfiks fire byer og har til formål at gøre unge, som har haft problemer i deres skoleforløb, klar til videre uddannelse eller arbejde. Forløbene kombinerer vejledning og undervisning, som sikrer den unge forudsætninger til at forsætte et videregående uddannelses- og arbejdsforløb.Piorsaavik er et beskæftigelsesprojekt med multiværksteder for unge mellem 16 og 24 år. Multiværkstederne byder på aktiviteter som tømmerværksted, madlavning, syning m.m. Der er multiværksteder i Nuuk, Paamiut og Tasiilaq. i Ittoqqortoormiit foregår forløbet som en del af Piareersarfik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar