11. april 2014

Skatecamp i Sisimiut

Fokus på pigerne

Skatere i Sisimiut. Foto: Urban
Greenland/Mads Pihl og Steen Olsen.
Natalia Genét fra virksomheden Urban Greenland Consulting har netop været i Sisimiut for at planlægge en skatecamp for pigerne i byen til sommer.

- Jeg har haft en fin tur - og det var positivt at møde pigerne i Sisimiut, der med stor begejstring kastede sig ud i at lære at snowskate - for første gang! De var alle interesseret i at deltage i en skatercamp til sommer, og de håber at vi finder midlerne til at realisere det. De var især glade for at der var fokus på pigerne, og at der blev skabt rum for dem - de vil også være en del at skate/bmx-miljøet - de kan og vil, fortæller Natalia Genét.

-Vi tror på, at skateboarding kan hjælpe børn og unge med at finde frem til, hvad de evner og er gode til, ved at lære at turde – ved at prøve & ved at tage chancer. Det kan hjælpe dem med at få kendskab til egne grænser og til at turde tage ejerskab af deres egen udvikling og være medbestemmende i dannelsen, prøvelsen og markeringen af egen identitet.

Det bliver Grønlands første skatercamp udelukkende for piger.

- Når pigerne, der deltager i "Sisimiut Skate Camp for Piger 2014" finder tryghed i skatemiljøet, vil de være åbne for anden læring, som kan kobles til skatemiljøet, men tages med ud fra skateparken. Dette kan være foto/video redigering, design af t-shirts eller boards, rampe-byg eller event planlægning, fortæller Nalalia Genét.

Finanisieringen af projektet er endnu ikke på plads - og Natalia Genét hører gerne fra virksomheder, der vil bidrage på den ene eller anden måde. Desuden forsøger man sig med crowdfunding - og det er i den anledning, at man har lavet den lille videofilm, der kan ses herunder.

Urban Greenland Consulting er medlem af Arctic Business Network. Virksomheden har arbejdet i Grønland i flere år - og står blandt andet i spidsen for udviklingen af et nyt ungdomshus i Sisimiut.Skateducate in Sisimiut from SKATEDUCATE on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar