4. april 2014

En frisk skitur

Verdens hårdeste skiløb foregår i Sisimiut

Deltagerne i procession torsdag før den traditionelle
Arctic Circle Race-gudstjeneste i Sisimiuts markante kirke.
 Foto: ACR
Sisimiut, som er et af målene for Arctic Business Networks "business-ekspedition" i slutningen af april, er på den anden ende i denne weekend.

For fredag morgen gik startskuddet til årets store begivenhed i den vestgrønlandske by - Arctic Circle Race - der er blevet kaldt verdens hårdeste skiløb. Deltagerne skal over tre dage gennemføre en 180 km lang rute i fjeldene rundt om Sisimiut. Det er i år 17. gang, at Sisimiut byder velkommen til verdens skielite.

- Vi har i år 160 deltagere fra 16 forskellige lande - blandt andet en tjekkisk guldvinder fra OL, fortæller Pollas Lyberth fra Qeqqata Erhvervsråd.

Deltagerne før start (i 2013). Foto: ACR
Han fortæller, at løbet har sin egen organisation, men at erhvervslivet bakker op om arrangementet med blandt andet sponsorater. Men den væsentligste støtte er nok, at de 150 frivillige hjælpere har fået mulighed for at tage fri til tjansen, siger Pollas Lyberth.

Kort før start var det snevejr i Sisimiut.

Deltagerne i det tre dage lange skiløb
overnatter i telt-camps i fjeldet. Foto: ACR
- Ikke noget alvorligt og sigten er på fem-seks kilometer. Det giver i hvert fald ingen problemer, så længe det ikke blæser, fortalte Pollas Lyberth umiddelbart inden starten.

Det hårde skiløb kan følges på Facebook og på hjemmesiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar