11. januar 2019

Traditionsrig nytårsreception

For ambassadører, ministre og ikke mindst Grønlands venner

Blandt gæsterne var en lang række ambassadører
og også den danske udenrigsminister
Anders Samuelsen. Foto: Tusagassiivik
Naalakkersuisut holdt traditionen tro nytårsreception på Grønlands Repræsentation i København torsdag den 10. januar 2019.

Udover Kim Kielsen var Naalakkersuisut repræsenteret af Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk Samarbejde Vittus Qujaukitsoq og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger.

 Nytårsreceptionen var todelt, og i den første var ambassadører, bestyrelsesmedlemmer, ministre og andre med, mens anden del blev holdt for dem, som kaldes Grønlands venner.

Formanden for Naalakkersuisut understregede i sin tale, at det for Naalakkersuisut er vigtigt, at have gode diplomatiske forbindelser til Grønlands nærmeste nabolande samt til strategiske og økonomisk samarbejdspartnere. Han nævnte også hovedbudskabet i sin nytårstale befolkningen i Grønland:

 ”Essensen af min nytårstale i Grønland var, at Naalakkersuisut – sammen med Grønlands befolkning - vil stræbe efter, at løfte vores land uddannelsesmæssigt, socialt og ikke mindst økonomisk. Når det er gjort, kan vores børn eller børnebørn få et godt grundlag til at tage stilling til Grønlands fremtid.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar