24. januar 2019

Millioner til arktisk turismeforskning

Arktisk samarbejde

Destination Arctic Circle vil bruge
projektet til at sætte fokus på kunsten.
EU bevilgede kort før nytår 876.000 € - cirka 6,5 millioner kroner – til et fællesarktisk forskningsprojekt, der skal styrke arktiske iværksættere, som tilbyder turisterne kulturelt baserede produkter som for eksempel hundeslædeture, nordlysture og kunst.

Projektet, der kaldes ARCTISEN, er et samarbejde mellem universiteterne i Aalborg, Tromsø, Umeå samt Laplands Universitet i Finland. Desuden medvirker en række turismeaktører. I Grønland drejer det sig om Destination Arctic Circle og Sermersooq Business Council. De medvirkende bidrager med yderligere godt tre millioner, så det samlede budget for hele forskningsprojektet løber op på i alt godt 10 millioner kroner.

- Vi vil bruge projektet til at sætte fokus på kunst, hundeslæder og ikke mindst den grønlandske mad, siger destination manager Jesper Schrøder fra Destination Arctic Circle.

Projektet skal være afsluttet i august 2021. Bevillingen fra EU er givet gennem det såkaldte Northern Periphery and Arctic Programme. Programmet støtter blandt andet forskning og iværksætteri i hele det nordatlantiske område – også Norge, Grønland og Færøerne, der ellers står uden for EU.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar