30. januar 2019

Smag på Rigsfællesskabet

Mad og debat

Sólbjørg Jakobsen, Anna Lynge og Anna Klitgaard
diskuterede forskelle og ligheder i Rigsfællesskabet.
Det skete med et solidt glimt i øjet.
Verdenskøkkenet i Aalborg bød på færøske og grønlandske specialiteter, da man torsdag aften satte fokus på Rigsfællesskabet.

De godt 150 deltagere i arrangemenet fik lov til at smage både sæl-suaasat, rensdyr, hellefisk og rejer fra Grønland - og så var der det helt store færøske kagebord med 38 forskellige kager.

De nordatlantiske lækkerier var rammen omkring en paneldebat, hvor hvor grønlandske Anna Lynge, færøske Sólbjørg Jakobsen og danske Anne Klitgaard diskuterede fordomme og kultursammenstød i Rigsfællesskabet. Der var enighed om, at danskere snakker for meget – og så er svært for både færinger og grønlænderne, når danskerne planlægger fester flere måneder i forvejen.

Verdenskøkkenet er en organisation, der holder til i Folkekirkens Hus i Aalborg og flere gange om året arrangerer fællesspisninger med mad fra andre dele af verden. Målet er at fjerne fordomme og gøre deltagerne lidt klogere på fremmede traditioner og kulturer. Blandt initiativtagerne til Verdenskøkkenet er forkvinden for den grønlandske forening i Nordjylland, Anna Lynge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar