24. januar 2019

Balance i udvikling

Ane Lone Bagger til Arctic Frontiers

Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger talte
 om råstoffer og miljøbeskyttelse.

Foto:Terje Mortensen/Arctic Frontiers 2019
Det er nødvendigt at balancere den økonomiske udvikling med den bedst mulige miljøbeskyttelse. Det sagde Grønlands Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger, da hun tirsdag talte ved Arctic Frontiers i Tromsø.

Ane Lone Bagger talte om Grønlands muligheder for økonomisk udvikling med fokus på råstofområdet i forbindelse med konferencens session om olie- og gasudvikling i Arktis.

Konferencen bød også på taler af blandt andre Norges udenrigsminister Ine Eriksen Søreide, Norges klima- og miljøminister Ola Elvestuen, Senator i Alaska Lisa Murkowski samt President for Sami Parlamentet i Norge Aili Keskitalo.

Konferencen er et vigtit mødested for både arktiske politikere, virksomhedsledere og videnskabsfolk.
Ane Lone Bagger benyttede lejligheden til et møde med den norske udenrigsminister, hvor de drøftede mulighederne for samarbejde inden for turisme og handel særligt i lyset af beslutningen om at udvide lufthavnene i Nuuk og Ilulissat samt den nye lufthavn i Qaqortoq. Yderligere diskuterede man lighederne mellem Norge og Grønland, hvad angår ønsket om økonomisk udvikling baseret på råstoffer samt fokus på miljøbeskyttelse

Ane Lone Bagger mødtes desuden med Iqaluits borgmester Madeleine Redfern. Til mødet blev samarbejdsområder, som kan udvides, herunder på uddannelsesområdet og infrastrukturområdet, drøftet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar