6. september 2018

Ny i formandsstolen

Krav om ny forretningsmodel

Den ny bestyrelse. I midten direktør Christine
 Lunde. Foto: Marcod
Det maritime brancheudviklingscenter og klyngesekretariat Marcod har fået ny formand. Kenn Steger-Jensen fra Aalborg Universitet afløser Poul Knudsgaard og ser det som sin fornemste opgave at bevare og udvikle den nordjyske, maritime klynge.

- Den nordjyske maritime klynge udgør en erhvervsmæssig styrkeposition i Det Blå Danmark. Den skal vi kæmpe for at bevare, ikke mindst nu, hvor erhvervsfremmeudspillet fra regeringen kaster Marcod ud i en afgørende fase med krav om en ny forretningsmodel. Dette arbejde skal bestyrelsen fokusere på i den kommende periode, og jeg er sikker på, at Marcod kommer styrket ud af dette arbejde. Jeg har stor erfaring med klyngeudvikling og samarbejde mellem universitet, erhvervsliv og det offentlige i kraft af min tilknytning til universitetsverdenen og besidder også et stort kendskab til den skandinaviske maritime industri. Senest har vi på Aalborg Universitet etableret et maritimt center, og her indgår Marcod som en vigtig brik, fastslår Kenn Steger-Jensen.

Den nye bestyrelse i Marcod, der blandt andet er medlem af Arctic Business Network, består af følgende medlemmer:

Formand Kenn Steger-Jensen, professor (Udpeget af Aalborg Universitet), næstformand Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn (Udpeget af Danske Havne), Jenny N. Braat, adm. direktør Danske Maritime (Udpeget af Danske Maritime), Jens Boye, renovationschef, Aalborg Forsyning – miljø og plan (Udpeget af Danske Rederier), Peter Møller, direktør, Saga Shipping A/S (Udpeget af Serviceteam Skagen), Lars Fischer, direktør, Orskov Yard A/S (Udpeget af Maritime Network Frederikshavn) samt Lars Henrik Hejlesen, Senior Manager, Head of Propulsion and Business Development & Strategy, MAN Energy Solutions, Frederikshavn (Udpeget af Danske Maritime).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar