11. september 2018

Arktisk samarbejde med Korea

Mange muligheder i Sydkorea

Martin Rune Hoxer fortalte om
 det koreanske engagement i Arktis.
Sydkorea har gennem de seneste år engageret sig voldsomt i Arktis og satser alvorligt på både indflydelse og udvikling i de polare områder.

Det kunne medlemmerne af Arctic Business Network høre mere om på et netværksmøde mandag, hvor direktør Martin Rune Hoxer fra det danske inovationscenter ved ambassaden i Seoul fortalte om tendenser i koreansk politik - og ikke mindst de mange muligheder, der er for at handle og opbygge netværk med det koreanske erhvervsliv.

Korea er især interessant for virksomheder inden for grøn teknologi, telekommunikation og medicin, men i kraft af det store arktiske engagement ser Hoxer også store muligheder for samarbejde med vægt på den arktiske udvikling.

Det kan for eksempel ske i den maritime sektor, hvor Sydkora står stærkt blandt andet ved at undersøge mulighederne for sejlads mellem Asien og Europa via Nordøstpassagen - en tur, der er cirka 40 procent kortere end gennem Suez-kanalen.

Der foregår allerede nu et betydeligt forskningssamarbejde mellem koreanske institutioner og blandt andet UArctic. Senere på året vil Kongeriget Danmarks arktiske ambassadør Hanne Eskjær deltage i den årlige Arctic Partnership Week-konference i Busan i Sydkorea.

Sydkorea opnåede allerede for 10 år siden observatørstatus i Arktisk Råd og råder udover et isbryderbaseret forskningsskib over flere forskningsstationer i både Arktis og Antarktis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar