21. september 2018

Hellefiske-succes

Fordobling i Kullorsuaq

Det går godt i Kullorsuaq. Foto: Alvkalv/Wikipedia
Indhandlingen af hellefisk i Kullorsuaq er fordoblet i år.

Det skyldes ti nye 40 fods frysecontainere, nye fiskeområder og indhandling i sommermånederne til Arctic Fish Greenland A/S fabrik, skriver Royal Greenland på sin hjemmeside.

Der blev i vinterens løb opsat ti 40 fods containere i Kullorsuaq, og i næste uge bliver endnu fire frysecontainere sat i brug, så der nu er i alt 20 40 fods containere i Kullorsuaq. Cirka 60 jollefiskere indhandler til Arctic Fish Greenland A/S fabrik i Kullorsuaq der i sommermånederne har beskæftiget cirka ti medarbejdere, imens mellem 15 og 20 er beskæftigede i vintermånederne.

- I næste uge bliver endnu fire 40 fods containere sat i brug i bygden, så jeg er meget forventningsfuld for fremtiden. Selv om vi indimellem gennemgår forhindringer som pladefrysere der ikke kan følge indhandlingen, venten på reservedele til vore fiskeredskaber, samt afskibningsproblemer med Royal Arctic Lines skibe, så sker der fortsat fremskridt i fiskeriet og produktionen på fabrikken. Og det kan mærkes, fordi de øgede indtægter fra fiskeriet har medført bedre levevilkår for bygdens befolkning, siger formand for fanger-og fiskerforeningen APPK i Kullorsuaq og medejer hos Arctic Fish Greenland A/S, Themothæus Petersen fra Kullorsuaq.

Fabrikken i Kullorsuaq der ikke tidligere indhandlede i sommermånederne, har i år indhandlet fiskernes fangster i hele sommerperioden, hvilket har medført at fiskerne i bygden har haft mulighed for at fortsætte fiskeriet og indhandle til fabrikken, efter afskibning af fyldte containere da vinterfiskeriet var slut.

Kullorsuaq er Grønlands største bygd, og havde per 1. juli 2018 en befolkning på 439 personer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar