27. september 2018

Besøgsrekord

Polar Fish en succes

Gæsterne på Polar Fish kunne blandt andet møde
kokken Ilannguaq  Hegelund, der tryllede med Royal
Greenlands råvarer. Foto: ACB
Flere end 1.800 besøgende lagde i weekenden  21. til 23. september vejen forbi Polar Fish messen i Sisimiut i Grønland. Dermed blev der for tredje gang i træk slået besøgsrekord på messen, og det er noget, der glæder arrangør Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), der gennemfører messen i Grønland hvert andet år.

2016 var den hidtil bedst besøgte Polar Fish messe. Sådan var det også i sin tid i 2014, men Polar Fish 2018 kan nu melde sig ind på en suveræn førsteplads med 1.814 besøgende i løbet af fredag, lørdag og søndag, der stod i fiskeriets tegn i den grønlandske by Sisimiut.

 Det var nogle yderst tilfredse udstillere, der søndag eftermiddag kunne pakke sammen efter tre travle dage, hvor der stort set var fyldt med besøgende i hallen fra start til slut. Allerede fredag kunne en af udstillerne melde om, at målet for messen var nået, og derfor var resten af dagene kun plus på kontoen.

- Flere udstillere har også allerede forespurgt på en standplads til næste Polar Fish messe. Vi må sige, at vi tager hjem fra Sisimiut efter en rigtig god messe og med tilfredse udstillere, hvor flere oven i købet har spurgt på mere plads til Polar Fish i 2020, så det må siges at være en succes. Denne gang havde vi forkortet åbningstiderne med en time, og det betød, at der stort set var fyldt i hallen på alle tidspunkter, hvilket gav en rigtig god stemning, siger Else Herfort, messe- og udstillingschef i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Det var været en utrolig stor oplevelse at se den opbakning, der er til messen i hele byen, fra kommunen og lokalbefolkningen i Grønland. Jeg har i løbet af de tre messedage haft mulighed for at snakke med en hel del udstillere og besøgende på messen, og alle er glade og tilfredse. Den store opbakning viste sig blandt andet også ved, at Grønlands fiskeriminister, Erik Jensen, var på messen gennem alle tre dage. Det er imponerende, forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

 De besøgende på messen var både lokale fiskere fra Sisimiut, men kom også fra andre byer som for eksempel Nuuk, Ilulissat og Maniitsoq. Messens store program med seminarer blev også taget godt imod af de mange besøgende, der dermed gratis fik mulighed for at tilegne sig ny viden inden for fiskeriet, og der var også fokus på bæredygtige emner som udnyttelse af fisk og genanvendelse af fiskenet.

 Polar Fish gennemføres igen i Grønland i 2020.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar