22. august 2018

Praktikelever på bootcamp

Praktikelever i Royal Greenland fik en ekstraordinær oplevelse

Glade RG-praktikanter i Kangerlussuaq. Foto: RG
I dagene 13.- 16.august 2018 holdt Royal Greenland Academy en bootcamp i Kangerlussuaq med deltagelse af 16 elever, der har praktik i Royal Greenland.

Eleverne, som er i gang med forskellige uddannelser som smed, økonomi, cater- og kantineassistent, kok, elektriker handel og markedsføring, kom fra byerne Paamiut, Nuuk, Maniitsoq, Qasigiannguit, Ilulissat, Upernavik og Svenstrup. Udover at eleverne fik indsigt i Royal Greenlands daglige drift og mulighederne for en karriere efter endt uddannelse var formålet med bootcampen at give eleverne redskaber til deres personlig udvikling.

Linda Larsen, psykolog og tidligere kaptajn i Flyvevåbenet og Henriette Berthelsen, psykoterapeut, fik udfordret eleverne, så der blev skabt tillid og tryghed.

Eleverne fik også drøftet identitet, kulturforskelle og værdier og vigtigheden af samarbejde med andre, og sætte sunde grænser. Eleverne fik afprøvet teknikker, som kan hjælpe i en stresset dagligdag eller i svære situationer, og de fik set på deres fysiske tilstand gennem fysisk træning. I slutningen af Bootcampen blev der sat fokus på fremtiden og det at sætte et mål, som de ønsker at opnå.

- Det var dejligt at se, at vores elever kunne lide indholdet af Bootcampen, hvilket også blev bekræftet i deres evaluering, siger Inga Dora Markussen, uddannelseschef i Royal Greenland.

- Vi rekrutterer elever, som var de vores kommende medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at de får en større indsigt i Royal Greenland, og ikke kun i deres enkelte fabrik, anlæg eller kontor. Vores elever kender nu virksomheden lidt bedre, og skulle gerne kunne formidle over for andre, hvad vi laver i denne virksomhed. Men det er ikke det vigtigste. De har fået mulighed for at udvikle sig på det personlige plan, og det er forhåbentligt med til, at de får et godt arbejdsliv, siger Inga Dora Markussen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar