30. august 2018

Gang i udviklingen

Nye virksomheder i Nuuk

Der er fart på erhvervslivet i Nuuk.
Der er gang i udviklingen i den grønlandske hovedstad, fortæller et nyhedsbrev fra Colourful Nuuk.

Nyhedsbrevet kan blandt andet berette om flere nye virksomheder:

Greenland Escape har startet en afdeling i Nuuk og lægger ud med en udlejnings-minibus, cykeludlejning og mulighed for overnatning i små lejligheder. Jesper Øraker, der er manden bag, har haft en lang karriere i Blue Water Shipping og kan derfor også hjælpe i cruise-branchen.

Qussuk Adventures, der udbyder fluefiskeri og buejagt, melder næsten fuldt booket i første sæson. Virksomheden tilbyder campingture ved flodbredden i Qussuk-området, der er kendt for at have de største fjeldørreder i fjorden.

Greenland Waterways er et forholdsvist nyt firma, som tilbyder sit-on-top kajakker, stand up paddleboard og en fjord-bus, hvor man kan købe billetter til på forhånd, blot hoppe af og blive hentet igen i fjordsystemet ved Nuuk.

Også nye restauranter er kommet til. Blandt andre Kalaaliaraq, der begyndte som en såkaldt pop-up gastro-pub med den tredobbelte vinder af titlen som Grønlands bedste kok Inunnguaq Hegelund i spidsen. Restauranten håndhæver de grønlandske traditioner og ingredienser tilføjet et moderne twist.

Qulaani, som betyder "ovenpå", er et moderne steak house med såvel traditionelle udskæringer som grønlandske kødtyper som for eksempel moskusokse og rensdyr. Det kan kombineres med street food-inspirerede forretter og desserter med et grønlandsk præg såsom en hotdog med krabbe og hellefisk-risotto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar