11. april 2018

Vækstpotentiale i Sydgrønland

Workshop med fokus på småskalavirksomheder

Lill Rastad Bjørst fra AaU og Erika Anne Hayfield
fra Færøernes Universitet lægger op til debat
om småskalavirksomheder i Sydgrønland.
Foto: Daniela Chimirri
Der er et stort vækstpotentiale i små familievirksomheder i Sydgrønland. Det er baggrunden for, at et forskerhold fra AaU Arctic tirsdag og onsdag har arrangeret en workshop på Campus Kujalleq i Qaqortoq.

Her har forskerne inviteret repræsentanter for kommunen, uddannelsesinstitutioner og ikke mindst erhvervslivet til en debat, hvor man dels knytter deltagerne tættere sammen, dels undersøger sammenhængen mellem køn, uddannelse og erhvervsstrukturer i Grønland, med særligt henblik på at skabe en bedre forståelse for, hvordan sociale strukturer i samfundet forbundet med forestillinger om kønsroller og familiemønstre kan påvirke kvinders og mænds uddannelses- og erhvervsvalg, som det hedder i oplægget.

Erhvervsstrukturen i Sydgrønland er i forvejen karakteriseret ved små, bæredygtige virksomheder, blandt andet typisk mand-konevirksomheder i forbindelse med blandt andet fårehold. Regionen har også en del aktivitet inden for fiskeri og turisme. Desuden er Sydgrønland hjemsted for blandt andet handelsskolen i Qaqortoq og tjener-kokke-uddannelsen på Inuili i Narsaq.

Forskerholdet har Lill Rasted Bjørst og Rikke Becker Jacobsen fra Aalborg Universitet i spidsen. Der har været stor interesse for projektet, og workshoppen har samlet over 40 deltagere.

Workshoppen er støttet af  Nordic Council of Ministers’ Arctic Cooperation Programme, Det Humanistiske Fakultet, AAU, Shape - Sustainable Heritage Areas:Partnerships for Ecotourism, AAU Arctic og Institut for Kultur og Globale Studier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar