4. april 2018

Aspiranter på vodbinderi

Specialkursus
Officersaspiranter på skolebænken i vodbinderiet. Foto: RG
Syv dæksfolk på Royal Greenlands trawlere har gennemgået et specialkursus i vedligeholdelse af fiskeredskaber. Det er sket som et led i Royal Greenlands indsats for at for at skaffe lokale officersaspiranter, fortæller virksomheden på sin hjemmeside.

Det skesdages kursus i vedligeholdelse af fiskeredskaber blev gennemført i samarbejde med Fiskeriskolen i Thyborøn.

De syv dæksfolk har under specialkurset på Fiskeriskolen i Thyborøn blandt andet gennemgået teori og praksis i trawlets materialer og opbygning samt vedligeholdelse af trawl. Kurset har også omfattet bødning, splejsning af tovværk og wirer, og værktøj til måling af maskestørrelse.

- Formålet med kurset er, at aspiranter der er tilknyttet Royal Greenlands fiskeriflåde skal mestre arbejdet på dækket inden de i fremtiden kan komme videre i deres forløb. Det er vores mål at give dem de bedste forudsætninger for at gennemføre deres uddannelser som officerer, siger Mika Heilmann, bemandingschef i Royal Greenland.

33 årige Jens Siegstad, der efter endt uddannelse som skibsfører i december 2017, blev officersaspirant ombord på Royal Greenlands trawler Qaqqatsiaq i januar 2018, var en af kursusdeltagerne, og han er tilfreds:

- Det var et meget lærerigt kursus. Det er meget tilfredsstillende for mig, at jeg nu er i stand til at arbejde med vodbinderi samt nu har kendskab til vedligeholdelse af trawl, siger Jens Siegstad, der håber på, at jobbet som officersaspirant i Royal Greenlands fiskeriflåde vil bane vejen til et job som 1. styrmand og måske som skipper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar