24. april 2018

Så vender vi kajakken...

Trawlere og kajakker

Et møde mellem moderne fiskeri og traditionel fangst.
Polar Seafood Greenland har indgået en sponsoraftale med Peqatigiiffik Qajaq Nuuk, der er landets ældste kajakforening. Aftalen, der fra 1. april 2018 løber i tre år, har en samlet værdi på 84.000 kroner, der skal sikre både foreningens drift og indkøb af blandt andet fire børnekajakker.

- I Polar Seafood er vi stolte over at kunne bakke op om en forening, der er med til at bevare vores grønlandske traditioner, siger Logistik og bemandingsmedarbejder Bent Salling fra Polar Seafood.

- Der er tale om en velfungerende forening, der fortjener nogle gode muligheder for at arbejde med en sport, der ikke må gå i glemmebogen i vores moderne udvikling.

Peqatigiiffik Qajaq Nuuk blev stiftet i 1983 af lokale, ældre mænd og nogle unge studerende. Foreningen havde en god periode i starten af 1990’erne til omkring 2010, hvor foreningens vedtægter fornyedes og der var mange aktiviteter og den ånd foreningen arbejder efter i dag, blev dannet. I samme periode stod foreningen også for fornyelse af Grønlands Kajak Forbunds love og konkurrencereglement. Efter nogle år var den truet af lukning på grund af manglende opbakning, men foreningen blev genetableret i 2014 med en række aktiviteter for både børn og voksne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar