4. april 2017

Nyt samarbejdsorgan for erhvervslivet i Arktis

Inuit Business Council på vej

Mødedeltagerne hørte blandt andet om flyselskabet
 First Air, der er ejet af Inuit i Nunavik og Quebec.
Foto: Wikipedia
Inuit Circumpolar Council har besluttet at nedsætte en såkaldt task force, der skal tage initiativ til at danne et "International Inuit Business Council". Det besluttede organisationen på sit Circumpolar Inuit Business Development Summit i Anchorage i sidste uge.

- Baggrunden er den stigende internationale interesse for Arktis. Det er på tide, at vi står sammen og ser nærmere på, hvordan inuitvirksomhederne kan arbejde sammen på tværs af landegrænserne, siger Jim Stotts, præsident for ICC-Alaska, der var vært for konferencen.

På konferencen gav virksomheder og organisationer, som opererer i det arktiske område, deres bud på udviklingspotentialer og samarbejdsmuligheder.

Blandt virksomhederne kan nævnes et af de dominerende olieselskaber i Alaska – ConocoPhilips - som gennemgik selskabets aktiviteter i det arktiske område. Andre præsentationer kom fra First Air og the Mining Association of Canada. Alle med temaet: hvordan kan samarbejde styrke økonomisk vækst og jobskabelse I regionen.

Royal Arctic Line præsenterede sin nye virksomhedsstrategi, som blandt andet bygger på et omfattende samarbejde med det Islandske rederi Eimskip. Direktør Verner Hammeken, Royal Arctic Line sagde blandt andet:

 - Når Arktis forandrer sig, vil Arktis forandre verden.

På mødet præsenterede repræsentanter fra Grønland, Canada og Alaska de erhvervsaktiviteter og vækstinitiativer der er iværksat i de enkelte regioner. Grønland var blandt andet repræsenteret af Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq, der efter mødet siger:

- Det var opløftende at høre de mange konstruktive input fra arktiske virksomheder og organisationer, som alle peger på vækstmuligheder knyttet til et tættere samarbejde mellem de arktiske virksomheder. Det er med interesse, jeg noterer mig, at man på mødet blev enige om, at undersøge muligheden for at etablere et International Inuit Business Council, som i givet kunne være platform for et styrket samarbejde og netværksdannelse på virksomhedsniveau.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar