10. juli 2019

Støtte til træer og mad

Nye uddelinger fra NORA

I Qaortoq finder man Ivalo og Miniks Poppellund. Nu
 støtter NORA en kortlægning af arktiske poppelarter.
Den nordatlantiske samarbejdsorganisation NORA, der støtter erhvervs- og forskningsprojekter i på tværs af landegrænserne i Nordatlanten, har netop holdt sommermøde på Island.

På mødet bevilligede komiteen bevilling til seks projekter, der skal styrke samarbejdet i Nordatlanten. Projekterne strækker sig tematisk fra bæredygtig turisme, over digitalisering til genetisk bestemmelse af sildebestanden i Nordatlanten.

Projektet SNP- sild vil genetisk undersøge de i alt syv sildebestande, der findes i det nordatlantiske havområde, et af de konkrete resultatet af projektet forventes at være en bedre funderet forvaltningen af bestanden.

Træer er ikke det som den nordatlantiske region er mest kendetegnet ved, men til trods for dette, så findes der nogle arter, er overlevet de ekstreme vejrmæssige omstændigheder. Projektet Poppel i Nordatlanten vil teste 25 forskellige kloner af poppel, der forventes at være mere resistente over for svampe og frost.

Projektet Klyngesamamarbejder er nu i sin afsluttende fase af tre år. Projektet har sat fokus på klyngedannelse mellem aktører in turistindustrien og turismen.

Projektet Bæredygtige madoplevsler sætter lokal mad på agendaen og dette kobles op imod innovation og iværksætteri i Nordatlanten.

Nordregio har lavet en undersøgeæse af hvordan digitalisering kan være med til at styrke udkantsområder, desværre satte dette nordiske projekt ikke kikkerten mod Grønland og Færøerne, det har NORA med denne bevilling til projektet Digitalisering i udkanten nu sikret vil blive gjort.

Ét af NORAs tværsektorielle indsatsområder er ungdom. Projektet Innovation og Ungdom bygger videre på NORAs innovationskonference i 2018. Projektet vil gennem praktisk samarbejde mellem de fire NORA lande sætte fokus på ungdom og innovation.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar