13. juni 2019

Store tal i kæmpehavn

Se billeder: Netværksmedlemmer på havnerundfart

Der var stor interesse for ABN's medlemsmøde på Aarhus Havn.
Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn - og det er en kæmpeoperation at holde styr på sådan en havn. Det lærte en lille snes medlemmer af ABN mere om, da erhvervsnetværket onsdag var på besøg på havnen.

ABN-medlemmerne besøgte blandt andet
Lundsøes nye kølehus, der står færdigt om godt 14 dage.
Mødet, der varede hele eftermiddagen, blev indledt af account manager Jesper Skatka, der fortalte om den store havn, der strækker sig fra midtbyen og ud mod Marselisborg. Havnen håndterede sidste år 540.000 TEU og herudover store mængde bulk - blandt andet korn og foderstoffer til nogle af de mange virksomheder, der er på Aarhus Havn.

Aarhus Havn er i konstant udvikling - og der er planer om en 140 hektar stor udvidelse. Der er netop iværksat VVM-undersøgelse af projektet, der vil dække havnens arealbehov frem til 2060..

Skatka kunne også konstatere, at interessen for den østjyske havn er øget markant blandt arktiske erhvervsfolk de seneste år, efter at Royal Arctic Line for et par år siden annoncerede, at man i fremtiden vil bruge havnen til grønlandstrafikken i et samarbejde med islandske Eimskip.

Søren Søe viste rundt på byggepladsen.
Det har blandt andet fået Lundsøe Coldstores & Logistics, der er specialiseret i opbevaring og distribution af arktiske seafood-produkter fra både Canada og Grønland til at investere i en udvidelse, der vil betyde mere end en fordobling af Lundsøes frysekapacitet i Aarhus, fortalte direktør Søren Søe fra virksomheden - og går alt efter planerne følger yderligere to udvidelser i de kommende år.

Det ny og store frysehus står færdigt i slutningen af juni. Heldigvis - for temperaturen i frysehuset er endnu ikke på minusgrader, konstaterede ABN-medlemmerne, da de blev vist rundt i det kommende fryselager.

Efter besøget hos Lundsøe var deltagerne på en havnerundfart i bus med Jesper Skatka som guide. Blandt andet besøgte man Mærsk-terminalen, der havde besøg af det 399 meter lange og 59 meter brede Murcia Maersk.

- Sådan et skib laster omkring 19.000 20-fodscontainere. Det svarer til det samlede containertal i RAL's Grønlands-operation, bemærkede terminalchef Steen Davidsen.
ABN-medlemmerne på det velbesøgte møde lytter til
 Jesper Skatkas introduktion til Aarhus Havn.
Der var stor interesse for Lundsøes byggeplaner.
Jesper Skatka viste blandt andet rundt i havnens såkaldte
 kundecenter, hvorfra alle havneoperationerne ledes.
Fine nye reoler i Lundsøes frysehus på Aarhus Havn er ved at
blive gjort klar til arktiske seafood-specialiteter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar