4. juni 2019

Air Greenland bliver grønlandsk

Nationalt flyselskab

Air Greenland er nu 100 % grønlandsk.
Naalakkersuisut er blevet enig med SAS og den danske stat om, at Grønland overtager de to parters andele i Air Greenland, der dermed bliver et 100 procent grønlandsk ejet selskab.

SAS oplyser, at det skandinaviske flyselskabs ejerandel på 37,5 procent bliver solgt til Naalakkersuisut for 277 millioner kroner.- Handelsprisen er lidt over den bogførte værdi, hvilket resulterer i en gevinst for SAS, skriver SAS i en pressemeddelelse.

Købsaftalen skal ses på baggrund af flere års drøftelser og forhandlinger med SAS og staten. Der er fundet en model for aktiernes overgang til selvstyret, hvor finansieringen løses ved udbyttebetaling fra Air Greenland, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse og understreger samtidig, at man har planer om at drive selskabet på kommercielle vilkår:

- Air Greenland skal forsat drives som en sund forretning og løse opgaverne med passagerbefordring i, til og fra Grønland, som en vigtig del af den grønlandske infrastruktur, hedder det.

Udover at være et luftfartsselskab med fokus på Grønland har Air Greenland et hotel, Hotel Arctic, og et rejsebureau, Grønlands Rejsebureau.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar