21. juni 2019

Bud i hus

Lufthavnslicitation

Licitationen på de nye landingsbaner er slut. Foto: Kair
Kalaallit Airports International A/S har nu modtaget entreprenørernes tilbud på anlægsarbejder for landingsbanerne og tilhørende vejarbejder i Ilulissat og Nuuk. Det er sket, efter at fristen for buddene er blevet forlænget to gange. Kun tre selskaber har givet bud.

- Det er mange måneders spænding og hårdt arbejde, der nu udløses med modtagelse af tilbud fra entreprenørerne, som vi nu skal i gang med at gennemgå og forhandle på plads, før den endelige kontrakt med den valgte entreprenør kan underskrives, siger administrerende direktør, Peter Wistoft.

Oprindeligt var seks konsortier indbudt til licitationen,men Aarslef-Istak valgte tidligt i processen at trække sig fra udbuddet, og efterfølgende valgte MT Højgaard og China Communications Construction Company Ltd. også at trække sig.

De tre tilbageværende prækvalificerede selskaber (BAM International bv fra Holland, Pennecon Dexter Joint Venture fra Canada samt Munck Gruppen fra Danmark) har afgivet tilbud på anlægsarbejderne. Alle selskaber har indleveret et tilbud for hver lufthavn som følger udbudstidsplanen.

- Vi er meget glad for budene fra de tre entreprenører der alle har stor erfaring med byggerier på udfordrende geografiske lokationer, understreger  Peter Wistoft og fortsætter;

- Bestyrelsen mødes senere i denne måned for at vælge den entreprenør, der får opgaven med at bygge landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat, og hensigten er stadig, at arbejdet på landingsbanerne starter op i efteråret i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar