6. februar 2018

SAR-aftale forlænget

Fortsat redningshelikoptere i Grønland

Forsvaret kan fortsat råde over S-61 til SAR.
Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Air Greenland har forlænget det nuværende SAR- helikopterberedskab i Grønland til den 31. december 2018. Dermed råder Arktisk Kommando også over SAR-helikopteren i 2018.

- Arktisk Kommando har et godt og positivt samarbejde med Air Greenland om helikopterberedskabet i Grønland. Dette kom bl.a. til udtryk under redningsindsatsen i forbindelse med oversvømmelsen i Nuugaatsiaq, siger chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen.

Indholdet af aftalen gældende for perioden 1. januar 2016 til og med 31. december 2017 er derfor forlænget på et år uden yderligere ændringer. Det civile SAR beredskab består af en dedikeret S-61 helikopter med base i Kangerlussuaq, som er standby 24 timer i døgnet, 7 dage i ugen alle årets 365 dage. S-61'eren er suppleret med en Bell 212 helikopter med base i Qaqortoq, som er standby 8 timer i døgnet, mandag til og med lørdag og hele året.

Begge helikoptere er udstyret med et hoist system, der muliggør evakueringer fra havoverfladen, skibe/joller, fra dybe kløfter og fra ufremkommelige fjeldtoppe. Besætningen, som typisk består af to piloter, en mekaniker plus en hoist operatør, skal ved et udkald kunne mobiliseres på maksimum en time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar